Wielton

O podjetju Wielton

Wielton je največji poljski proizvajalec prikolic ter nadgradenj in eden izmed petih največjih v Evropi ter ima s preko 60 modeli eno najbogatejših ponudb izdelkov na evropskih tleh. Podjetje večino investicij usmerja v vpeljavo najmodernejših tehnologij proizvodnje, razvoj in inovacije. Zahvaljujoč sodobnim proizvodnim prostorom, avtomatizaciji ter uporabi robotov v proizvodnem procesu, se lahko njihovi izdelki pohvalijo z vrhunsko kakovostjo.
Sprehod po proizvodnih halah nam izda predanost sodobnih tehnologijam – za sestavljanje in varjenje šasij skrbijo roboti, razrez aluminija poteka v največji možni natančnosti – s pomočjo laserjev, varjenje pa po plazma postopku, prav tako je edinstven stroj za povsem avtomatsko sestavljanje aluminijastih prekucnikov. Zadnja novost v proizvodnem procesu pa je popolnoma avtomatizirana robotska lakirnica šasij – najsodobnejša v Evropi ta hip.

 

 

 

 

Inovativnost

Wielton je zelo dejaven na področju razvoja novih rešitev, tako je kot partner Evropske unije ter poljskega ministrstva za promet izdelal 150 podaljšanih (+1,3 metra) testnih polprikolic imenovanih Long Wielton, skupaj s proizvajalcem tovornih vozil Mercedes pa so predstavili tudi prototip aerodinamične kompozicije tovornega vozila Actros s tandem prikolico s ponjavo.

 

 

 


Proizvodni program

Proizvodni program je izredno pester in obsega nadgradnje za tovorna vozila ter tovorne prikolice največje dovoljene skupne mase nad 3,5 tone in sicer: aluminijasti ter jekleni prekucniki, prikolice s ponjavo, termo-izolacijske prikolice, fiksne in raztegljive nizkopodne prikolice, plato prikolice, prikolice za prevoz kontejnerjev, prikolice s pomičnim podom, za menjalne kesone in plato, keson ter furgon prikolice.
Wielton Agro pa ponuja tudi program kmetijskih prikolic, kot so prekucniki, prikolice za prevoz bal, cisterne, dolly vozički ter trosilniki gnoja.

 


 

 

Certifikati

Predanost kakovosti, poleg dveletne splošne garancije za vse proizvode, izkazujejo tudi številni certifikati ter priznanja: DIN EN ISO 9001:2000, PN-EN ISO 9001:2009, PN-EN ISO 14001:2005, OHSAS 18001:2007, Market Leader in Euro Leader, VDI 2700, EN 12195-1, EN 12642-2001, prEN 12642-3/2005 in Golden Pegasus.

Predstavitev

Kontakt

Lev Boštjan Paušer s.p.
Kuratova ulica 30
4000 Kranj
 

Tel: 041 874 471
  040 880 362
e-pošta: info@lev.si

 

Rabljena vozila